Na Ajax voert ook PSV in Nederland een verbod op bedelbordjes in

Na Ajax voert ook PSV in Nederland een verbod op bedelbordjes in

6 augustus - 10:44 Laatste update: 10:48
30

Na Ajax heeft PSV nu ook een verbod op 'bedelbordjes' ingevoerd. De Nederlandse club komt wel met een alternatief: vanaf nu geeft de club elke thuiswedstrijd een shirt weg onder jonge en creatieve supporters.

Ajax maakte eerder deze week bekend dat supporters niet langer het stadion in mogen met bedelbordjes. Daarop verzoeken supporters aan spelers om hun shirt weg te geven of een handtekening te zetten. PSV meldt nu dat het ook een verbod op dusdanige borden invoert. Sjors van den Boogaart, directeur van het Philips Stadion, geeft tekst en uitleg. "We snappen dat kinderen hunkeren naar een shirt en waarderen de creativiteit, maar we hebben geconstateerd dat het voor situaties zorgt die niet wenselijk zijn."

"We zagen steeds meer kinderen en hun ouders zich op bepaalde plaatsen verzamelen en dat zorgde voor problemen met de doorstroming na het laatste fluitsignaal", gaat Van den Boogaart verder. "Daarnaast nam men steeds eerder een strategische positie in en dat leverde weer klachten op van mensen wiens zicht op het veld beperkt werd."

Supporters van PSV kunnen hun speciale bordje overigens nog wel meenemen naar het stadion. Voor iedere thuiswedstrijd gaat de club alle creaties verzamelen, waarna de creatiefste wordt beloond met een shirt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie