KV Kortrijk boekt haar eerste overwinning met tien spelers

31-07-2022 20:16 Laatste update: 20:28
27

KV Kortrijk heeft een belangrijke driepunter gescoord tegen Seraing. De Kerels speelden een uur met zijn tienen, maar toonden zich dodelijk efficiënt en wonnen met 0-1.

In de eerste helft trok Seraing het laken naar zich toe. Het kreeg ook verschillende kansen en trof de paal via Conceiçao. Net na het kwartier kreeg Seraing op aangeven van de VAR een strafschop, maar Elisor trapte te zwak en werd verijdeld door doelman Ilic.

Net voor het halfuur ging Benchaib over de schreef met een zware overtreding. Lardot aarzelde niet en trok meteen rood. Het was meteen het laatste grote wapenfeit van die eerste helft.

Watanabe redt KV Kortrijk
Ook na de pauze was het vooral Seraing dat het spel maakte. Sambu en Tshibuabua gingen hun kans, maar de goal viel onverwacht aan de overkant. Watanabe kon de eerste doelkans voor de bezoekers zowaar binnenwerken.

Na die goal trok KV Kortrijk naar achter, Seraing moest de muur doorbreken. Sissako zorgde nog voor dreiging met een doorschietende voorzet, maar die raakte het doelhout. In de slotfase pakte Tshibuabua nog rood bij Seraing, waardoor we met tien tegen tien eindigden. Een goal van Dessoleil werd nog afgekeurd voor buitenspel.