Club Brugge geeft recordaankoop niet op: 'Sowah krijgt toch nieuwe kans'

Club Brugge geeft recordaankoop niet op: 'Sowah krijgt toch nieuwe kans'

28-07-2022 20:46
4

Een opvallend gezicht bij Club Brugge afgelopen weekend tegen KRC Genk. Kamal Sowah viel in en kreeg enkele minuten om zich te tonen bij Blauw-Zwart. Zijn verhaal leek nochtans afgelopen te zijn bij de landskampioen, maar daar is nu verandering in gekomen.

Sowah werd afgelopen zomer nog voor een recordsom van negen miljoen euro in huis gehaald en moest bij Blauw-Zwart het nieuwe goudhaantje gaan worden. Overtuigen deed hij echter niet en na amper een half seizoen uitgeleend aan AZ. Ook dat werd geen succes.

Voor de Ghanees leek de kans dan ook klein dat hij dit seizoen nog een rol zou spelen bij Club Brugge. Het Nieuwsblad spreekt echter andere taal. Het dagblad geeft aan dat Sowah deze zomer bij Club Brugge zal blijven én de kans krijgt om zich in de basis te werken.

Zo rekent trainer Carl Hoefkens op Sowah en wil hij hem de komende weken en maanden in het bijzonder drukke seizoen ook meermaals gaan gebruiken. Bij Blauw-Zwart zal Sowah ook niet als flankspeler worden gebruikt, maar ziet men hem als extra optie in het centrum. Op die plek zal hij spelers zoals Hans Vanaken en Casper Nielsen af en toe rust moeten gunnen.