Einde van een tijdperk: 'Vormer moet vertrekken bij Club Brugge'

Einde van een tijdperk: 'Vormer moet vertrekken bij Club Brugge'

26-07-2022 07:00 Laatste update: 07:05
235

Ruud Vormer (34) gaat geen speelkansen meer krijgen bij Club Brugge. Dat weet Het NieuwsbladClub gaat voluit voor nieuwkomer Casper Nielsen en geeft Vormer zelfs een vrije transfer. 

Vorig seizoen verzamelde Vormer nog 22 basisplaatsen in de Jupiler Pro League, maar onder coach Alfred Schreuder kwam hij veel minder aan bod. Die trend lijkt zich nu verder te zetten. Carl Hoefkens zette hem wel nog in de basis tegen KRC Genk. Zomeraanwinst Nielsen had namelijk nog maar een paar trainingen in de benen en was niet fit genoeg om te starten. 

Verder heeft Club ook nog enkele jeugdspelers die aan de deur kloppen op het middenveld, met onder meer ook Lynnt Audoor, Cisse Sandra en Noah Mbamba. Vormer is inmiddels bezig aan zijn negende seizoen bij Club Brugge, maar lijkt door de achterdeur te gaan vertrekken. Club vraagt geen transfersom meer voor hem, maar wel enkel als het gaat om een buitenlandse transfer.

Toch is het maar de vraag of Vormer echt zal vertrekken bij Club. De Nederlander is één van de grootverdieners bij de kern en kan ervoor kiezen om zijn laatste jaar contract gewoon uit te doen.