UPDATE: ‘Theate is geland in Frankrijk, transfer kwestie van tijd’

UPDATE: ‘Theate is geland in Frankrijk, transfer kwestie van tijd’

25-07-2022 09:45 Laatste update: 25-07-2022 09:45
33

Arthur Theate (ex-KV Oostende) kan al na één seizoen bij Bologna FC een transfer maken. De 22-jarige Luikenaar zou interesse genieten van het Franse Stade Rennes, de ploeg van Jeremy Doku, zo meldden transferspecialisten Ekrom Konur en Sacha Tavolieri.

'Stade Rennes is in vergevorderd overleg met Bologna over een transfer van Arthur Theate', zo schreef Konur. Ook RTBF bevestigde de geruchten over een mogelijk overstap van Italië naar Frankrijk voor de Rode Duivel. Volgens Sacha Tavolieri zou de transfer op enkele details na in kannen en kruiken zijn. Rennes zou 18 miljoen euro (inclusief bonussen) neertellen voor Theate.

Theate werd afgelopen seizoen door KV Oostende verhuurd aan het Italiaanse Bologna waarmee de Belgische verdediger dertiende eindigde. Komend seizoen zou Theate dus kunnen uitkomen voor Rennes. De ploeg van Jeremy Doku eindigde vierde in de Franse competitie en treedt rechtstreeks aan in de groepsfase van de Europa League. 

Update: Volgens journalist Sacha Tavolieri is er een akkoord gevonden tussen Rennes en Bologna voor de transfer van Arthur Theate. Er wordt een bedrag rond de twintig miljoen euro genoemd.

Update: Theate is ondertussen in Frankrijk. Op de luchthaven van Rennes Bretagne werd de Rode Duivel gespot. Op donderdag legt Theate zijn medische tests af bij Rennes. Nadien kan zijn transfer naar de Ligue 1 worden afgerond. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie