Tuchel woedend op Chelsea-spelers: 'Sommige spelers willen vertrekken'

Tuchel woedend op Chelsea-spelers: 'Sommige spelers willen vertrekken'

24-07-2022 11:57
13

Thomas Tuchel stelt dat Chelsea op het huidige niveau niet mee zal spelen om de prijzen na de zware nederlaag tegen Arsenal. The Blues stapten met een 0-4 nederlaag van het veld en volgens de Duitse manager moet er snel iets veranderen in Londen. 

Dat zegt Tuchel na afloop van het oefenduel op het persmoment. "Vandaag zag ik bij Arsenal een team dat inzet toonde en bereid zijn zichzelf uit te putten", stelt de manager, opgetekend door Football London. "Die fysieke inzet konden wij niet bijbenen. De geestelijke inzet was ons ook te machtig: wij hebben een hoop spelers die aan een vertrek denken. Er zijn een aantal spelers vertrokken en op het moment is dat duidelijk te zien." Arsenal won door treffers van Gabriel Jesus, Martin Odegaard, Bukayo Saka en Albert Sambi Lokonga. 

Tuchel werd ook gevraagd naar de komst van Jules Koundé. De geruchtenmolen draait op volle toeren wat de Franse verdediger betreft. Zowel FC Barcelona als Chelsea zijn druk bezig de mandekker in te lijven. "Geen update", stelt Tuchel, die ook zijn redenen geeft voor het slechte resultaat. "We zijn gestraft door de voetbalbond en spelers hebben ons verlaten, zo is het nu eenmaal. Op deze manier kunnen we niet meespelen om de prijzen en helaas was dat vandaag te zien", besluit Tuchel. Chelsea speelt op 29 juli het laatste oefenduel met Udinese. Op 6 augustus trappen The Blues voor het eerst af in de Premier League en is de tegenstander Everton.