Romero: Chelsea niet, Barcelona wel: Transfer van Kounde voor 99% rond

Romero: Chelsea niet, Barcelona wel: Transfer van Kounde voor 99% rond

23-07-2022 12:15
10

Had zag er lang naar uit dat Jules Kounde van Sevilla naar Londen zou verhuizen. Chelsea leek lang de beste papieren te hebben om de jonge Fransman te halen, maar nu ineens ligt FC Barcelona in pole position. De clubs zijn zaterdagochtend tot overeenstemming gekomen, zo meldde Gerard Romero, een zeer betrouwbare clubwatcher van Barça.

Vrijdag meldden Engelse media nog het nieuws dat Chelsea hard op weg is om Koundé binnen te halen. De strijd gaat inderdaad tussen Chelsea en Barcelona, maar laatstgenoemde club is zeker niet kansloos.

De clubleiding van Barcelona communiceerde vrijdag richting lokale media dat het de strijd om Koundé praktisch opgegeven had, maar achteraf zou dat zomaar tactiek geweest kunnen zijn: volgens Romero zijn Chelsea en Barcelona eruit. Het betreft een principeovereenkomst. 'De transfer is voor 99% rond. Behoudens een kink in de kabel, zal Koundé speler van Barcelona worden.'

Of Chelsea zich gewonnen geeft of toch nog een beter bod gaat doen, moet worden afgewacht. De bal lijkt bij Koundé te liggen.