Gerechtelijk onderzoek naar Mboyo en Vanden Borre loopt nog steeds

Gerechtelijk onderzoek naar Mboyo en Vanden Borre loopt nog steeds

15-07-2022 12:02
21

Woensdag hadden bronnen laten weten dat het onderzoek naar Anthony Vanden Borre en Ilombe Mboyo al gesloten was. De feiten zouden na acht jaar verjaard zijn. Op vrijdag laat het federaal parket van Brussel echter weten dat er nog steeds een onderzoek loopt. 

Het zou gaan over beschuldigingen van matchfixing tijdens het seizoen 2014. Roland Duchatelet beschuldigde de twee spelers van matchfixing opdat RSC Anderlecht kampioen kon worden. 

Duchâtelet, oud-spelers Paul-José Mpoku en Jelle Van Damme en drie Standard-fans hebben op 15 februari 2022 bij de Brusselse onderzoeksrechter een klacht ingediend tegen de twee spelers. Duchâtelet beweert al sinds de zomer van 2014 dat de titelstrijd in het seizoen 2013/14 gemanipuleerd was. Standard Liege eindigde dat jaar bovenaan in de reguliere competitie, maar zag RSC Anderlecht de trofee heffen na zinderende play-offs.

Voor twee cruciale wedstrijden, Anderlecht-Genk op 11 mei en Genk-Club Brugge op 15 mei, zouden Vanden Borre en Mboyo waardevolle horloges hebben gegeven aan de spelers van KRC Genk.Genk.