Veelbelovende voortekenen door nieuwe rol Verschaeren: van tien naar box-to-box

Veelbelovende voortekenen door nieuwe rol Verschaeren: van tien naar box-to-box

13-07-2022 11:06
8

RSC Anderlecht is een andere weg ingeslagen onder gids Felice Mazzu. Tijdens de oefenwedstrijden in deze voorbereiding loopt het tot dusver behoorlijk vlot, met al enkele keren een opvallende uitblinkersrol voor Yari Verschaeren. Het talentvolle jeugdproduct voelt zich als een vis in het water onder de nieuwe hoofdcoach.

Zelfs wie enkel aan scorebordjournalistiek doet, kan niet om de vroege hoogvorm van Verschaeren heen. Tegen Vitesse leverde de technicus zowaar een hattrick af en ook tegen Nordsjaelland was hij goed bij schot, met twee doelpunten. Daarbuiten blinkt hij echter ook uit in het veldspel en vormt hij een cruciale schakel in de opbouw van de Brusselse aanvallen. Het Laatste Nieuws schrijft die overtuigende prestaties toe aan zijn veranderde rol in het elftal.

Terwijl Verschaeren onder Vincent Kompany vaak vanop de flank acteerde, of toch op zijn minst vanuit die startpositie naar binnen moest trekken, krijgt hij onder Mazzu wel degelijk een centrale plaats. Dat is echter niet als vaste nummer tien, zoals hij in zijn jongere jaren vaak deed, maar eerder als opkomende middenvelder. Een box-to-box, zo luidt de omschrijving. 'Mazzu gunt Verschaeren veel vrijheid, een aanwijzing dat hij een van de steunpilaren moet worden van het Anderlecht onder de nieuwe coach', noteert HLN. Volgens de krant was er meteen een klik tussen beide heren.

Vanuit zijn ietwat lagere positie moet Verschaeren voor de nodige infiltraties in de zestien meter zorgen. Dat lukte tot dusver vrij aardig. De vergelijking met Thierry Lazare, die dat in de terugronde bij Union Saint-Gilloise met verve deed, lijkt goed op te gaan. Op zijn 21e is Verschaeren hoe dan ook klaar om zijn meest productieve seizoen ooit af te werken, al was hij in de vorige campagne toch ook al goed voor zeven doelpunten en vier assists.