Afscheid van Italië? 'Gattuso wil Mertens overtuigen om voor Valencia te kiezen'

Afscheid van Italië? 'Gattuso wil Mertens overtuigen om voor Valencia te kiezen'

12-06-2022 21:12

Het lijkt er steeds sterker op dat Dries Mertens SSC Napoli achter zich zal laten. De clubtopschutter aller tijden wordt onder meer het hof gemaakt door José Mourinho, maar ook Gennaro Gattuso heeft blijkbaar zijn dobber uitgeworpen. De Italiaan staat straks voor de groep bij Valencia CF.

Volgens Ekrem Konur, een transferautoriteit uit Turkije, probeert Gattuso Mertens te overtuigen om mee naar Valencia te reizen. De kersverse oefenmeester kan best wat ervaring gebruiken in de sinaasappelstad. Beide heren kennen elkaar uiteraard behoorlijk goed, aangezien Gattuso tussen 2019 en 2021 aan het roer stond bij Napoli.

Of Mertens zelf een overstap naar Spanje ziet zitten, is momenteel niet geweten. Ook binnen zijn geliefde Italië is er immers interesse in zijn diensten. Zo zou Mourinho onze 35-jarige landgenoot graag aan zijn selectie bij AS Roma toevoegen. Hoe dan ook ziet het ernaar uit dat Mertens aan zijn laatste dagen bezig is bij Napoli. Eind juni loopt zijn contract af. Onderhandelingen over een vernieuwde overeenkomst (met lager salaris) draaiden op niets uit.