Weer geen zege tegen Wales, Rode Duivels geven overwinning weg

11-06-2022 22:40 Laatste update: 22:42
89

In de Nations League hebben de Rode Duivels zaterdag opnieuw met de punten gemorst. In de tweede helft bracht Youri Tielemans België op voorsprong, maar in het slot van de partij zette Brennan Johnson de 1-1 eindstand op het bord.

Na de ruime zege tegen Polen gooide Martinez zijn ploeg door elkaar. De Spanjaard koos maar liefst voor vijf nieuwe namen. Mignolet moest zijn plaats afstaan aan Casteels. In de basis ook geen Eden Hazard, Alderweireld en Vertonghen. Boyata en Theate kwamen in de ploeg. Ook Trossard en Meunier mochten starten. Bale – tegen Nederland nog op de bank – begon bij Wales aan de match.

Na vijf minuten kregen de Belgen al een enorme waarschuwing. Ampadu liet immers de netten trillen, maar het feest in Wales ging niet door. Na een tussenkomst van de VAR werd het doelpunt afgekeurd. De Rode Duivels hadden wel een antwoord in huis, waardoor we ook een aangename eerste helft kregen met kansen aan beide kanten. Wel een helft zonder doelpunten.

In de tweede helft kregen de Rode Duivels slechts één echte kans, maar die ging er ook in. Tielemans opende de score. Nadien volgde een reeks wissels. Nadat De Bruyne naar de kant ging, verloor België de controle over de partij. Wales mocht komen en komen. Uiteindelijk volgde ook de gelijkmaker en een nieuwe kater voor de Rode Duivels.