Lof voor prijzenpakker Mourinho: 'Waarom zou je dan aanvallend spelen?'

Lof voor prijzenpakker Mourinho: 'Waarom zou je dan aanvallend spelen?'

25 May - 14:44
0

Dani steekt de loftrompet over José Mourinho in aanloop naar de Conference League-finale van AS Roma tegen Feyenoord. De Portugese oud-speler van Ajax werkte bij Benfica samen met de toen beginnende hoofdtrainer Mourinho.

"Hij is een geweldig persoon", zegt Dani in gesprek met ESPN. "Hij behandelt iedereen met respect, laat duidelijk merken wat hij van je verwacht en welke doelen hij voor zijn team stelt. Hij kan absolute topspelers laten doen wat hij wil, als dat nodig is voor het team en gezamenlijke doel. José is een leider en maar vooral een échte winnaar. Hij doet alles om te winnen. Mourinho kent geen twijfels en wil alles perfect hebben."

Volgens Dani is het niet voor niets dat Mourinho zijn vier voorgaande Europese finales allemaal won. "Hij wil de wedstrijd beheersen. Zijn team moet met vertrouwen spelen en daarbij kiest hij voor het systeem en de speelwijze, die de kans op winst zo groot mogelijk maakt. Als hij denkt dat de tegenstander beter is, past hij zijn team dusdanig aan dat ze tóch beter zijn. Zijn filosofie is: als je zelf geen tegentreffer krijgt, mensen hebt die de spitsen in stelling kunnen brengen en zij weinig kansen nodig hebben om te scoren, waarom zou je dan aanvallend spelen?"

Toch gaat Mourinho wel degelijk uit van eigen kracht, stelt de oud-Ajacied, die tegenwoordig werkzaam is als analist. "Tegen zijn spelersgroep gaat hij zeggen dat hij alles al gewonnen heeft, maar dat dit de belangrijkste prijs wordt. Als alle spelers fit zijn, gaat hij dominant en aanvallend spelen, maar zodra er iets gebeurt gooit hij het achterin dicht. Hij wil te allen tijde de wedstrijd beheersen. Hij bereidt zijn spelers op alle mogelijke situaties voor, want een tweede plek telt niet voor hem."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie