'Wilde verhalen over Mbappé-soap: Real Madrid en PSG werden misbruikt'

'Wilde verhalen over Mbappé-soap: Real Madrid en PSG werden misbruikt'

21-05-2022 10:55
5

Waar Kylian Mbappé volgend seizoen speelt is na maanden gedoe nog steeds niet duidelijk. In Frankrijk sluit men niet uit dat het kamp-Mbappé een spel gespeeld heeft om zowel Paris Saint-Germain als Real Madrid tegen elkaar uit te spelen. Wie het meeste biedt, wint.

Al maanden gaat het in Franse en Spaanse media over de toekomst van Mbappé en nog weten we niets. Dat Real Madrid interesse heeft in Mbappé is al langer duidelijk. De club hoopte hem in januari al binnen te halen, maar toen wilde PSG niet meewerken. Mbappé is na dit seizoen contractloos en kan dus transfervrij de overstap maken naar welke club dan ook.

Romain Molina, een toonaangevende Franse journalist die verbonden was aan The Guardian, CNN, de BBC en The New York Times, denkt dat het kamp-Mbappé een spel gespeeld heeft. Zijn entourage lekte tactisch boodschappen naar de media om Paris Saint-Germain het gevoel te geven dat Mbappé naar Real Madrid zou gaan. Het verhoogde aanbod van PSG werd dan weer gebruikt om Real Madrid onder druk te zetten en andersom. Het kat-en-muis-spel zorgde ervoor dat PSG en Real Madrid tot het uiterste gingen en nog verder voor Mbappé. "Het is één groot rookgordijn geweest om meer kracht en geld op te eisen", zegt Molina in een video op zijn YouTube-kanaal.

In Frankrijk wordt gesuggereerd dat Mbappé een gigantische tekenbonus van 300 miljoen euro kan krijgen als hij blijft, terwijl Real Madrid hem ook gouden bergen belooft. Bij PSG kan hij zelfs inspraak krijgen in het transferbeleid, zo klinkt het. Molina staat in zijn theorie overigens niet alleen, meerdere Franse media denken dat het kamp-Mbappé beide clubs misbruikt heeft.

De doorgaans goed ingevoerde journalist Gianluca Di Marzio claimde vrijdag dat Mbappé een verrassende ommezwaai gemaakt heeft en toch bij PSG blijft. De aanvaller maakt zijn beslissing zondag bekend.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie