'Red Flame uitgeroepen tot beste doelvrouw in de Italiaanse competitie'

'Red Flame uitgeroepen tot beste doelvrouw in de Italiaanse competitie'

20 May - 13:46
1

Het vrouwenvoetbal in België zit in de lift. De Red Flames krijgen steeds meer aandacht en toeschouwers. Terecht, want de kwaliteit van onze voetbalsters is de afgelopen jaren een stuk gestegen. 

Eén van de sterkhouders is doelvrouw Diede Lemey. De Red Flame speelt in Italië bij Sassuolo en speelde een meer dan uitstekend seizoen. Deze week werd Lemey, nummer twee bij de Red Flames, uitgeroepen tot beste doelvrouw in de Serie A voor vrouwen. Daarmee doet ze het beter dan de Italiaanse nationale ploeg keepster Laura Giuliani (AC Milan) en de Franse nationale ploeg keepster Pauline Payraud-Magnin (Juventus).

Lemey, geboren in Tielt, hielp Sassuolo om vierde te worden in de competitie door negen keer de nul te houden in 22 wedstrijden. Ondanks haar uitstekende prestaties in het buitenland, betekent haar naam niet veel voor de voetbalfans in België. Voor bondscoach Ives Serneels is ze geen eerste keus: ze heeft slechts zeven caps in 53 optredens. 

In 2017, toen ze net twintig geworden was, verhuisde Lemey van RSC Anderlecht naar Italië. Een jaar later verhuisde ze naar Atalanta, voordat ze in 2019 bij Sassuolo belandde.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie