Overvolle agenda nekte Cuesta: Door nationale ploeg kwam ik nooit in mijn ritme

Overvolle agenda nekte Cuesta: "Door nationale ploeg kwam ik nooit in mijn ritme"

14 May - 11:31
0

Hoewel de Europe Play-Off nog op een lekker toetje kan uitdraaien, is het niet het seizoen geworden van KRC Genk. Al te vaak presteerden de Limburgers ondermaats. Carlos Cuesta staat misschien wel symbool voor die tekortgeschoten verwachtingen. Hij roept echter verzachtende omstandigheden in: zijn loodzware programma.

Tegen Sporting Charleroi was Cuesta nog eens belangrijk. Dankzij zijn kopbaldoelpunt, zijn allereerste in blauw-en-wit bovendien, mag Genk nog steeds dromen van een Europees ticket. Toch werkte de Colombiaanse krachtmens geen al te best seizoen af. "Dat kan ik niet tegenspreken. Ik had gehoopt om meer te kunnen brengen", beaamt Cuesta die kritiek bij Het Nieuwsblad.

Een heleboel factoren hebben er echter toe geleid dat de verdediger zelden zijn beste niveau haalde. "Het begon al met de late terugkeer uit vakantie in de zomer. Daardoor miste ik een stuk voorbereiding. Desondanks werd ik snel voor de leeuwen geworpen", blikt hij terug. "Daar kwam de nationale ploeg nog eens bovenop, ook door het vele reizen en de jetlags." Daardoor had Cuesta geregeld last van kwaaltjes. Zo viel hij tegen West Ham United uit met een hamstringblessure, omdat hij vijf dagen voordien nog in Zuid-Amerika aan de slag was tegen Brazilië.

Ondanks die mindere maanden overschouwt Cuesta zijn Genkse periode wel met tevredenheid. "Beker gewonnen, vicekampioen, Champions en Europa League gespeeld", somt hij op. "Dat is niet slecht. Maar het werk is niet af." Cuesta heeft nog een verbintenis voor twee jaar en lijkt niet meteen van plan om andere oorden op te zoeken. "Ik zou het geweldig vinden als ik met Genk nog kampioen kan worden", klinkt hij tot slot ambitieus.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie