Union ontvangt de Pappaert Trofee voor het duel tegen Club Brugge

Union ontvangt de Pappaert Trofee voor het duel tegen Club Brugge

08-05-2022 13:02
1

Union Saint-Gilloise speelt zondag in eigen huis tegen Club Brugge. Union ontvangt zondag de Pappaert Trofee als beloning voor hun ongeslagen reeks van vorig seizoen. Ze speelden zestien wedstrijden zonder nederlaag.

Union neemt de Pappaert Trofee mee naar huis. De titel zou zondag wel eens op het spel kunnen staan in het duel tussen Union Saint-Gilloise en Club Brugge. Maar nog voor de wedstrijd is Union er al zeker van dat het haar prijzenkast kan aanvullen. Hun aanvoerder, Teddy Teuma, zal de derde Jules Pappaert Trofee in hun geschiedenis ontvangen.

Sinds 1953 wordt deze prijs, die in het leven is geroepen door La Dernière Heure, uitgereikt aan de ploeg met de langste ongeslagen reeks. De naam is een eerbetoon aan Jules Pappaert, de legendarische aanvoerder van Union. Hij speelde ooit 60 wedstrijden zonder nederlaag. Een ongelooflijke reeks die in België nog niet geëvenaard werd. De Jules Pappaert trofee komt dus eigenlijk terug naar huis. 

De reeks van Union stopte vorig seizoen op zestien wedstrijden in 1B. Ze begonnen hun zegetocht op 5 december 2020, met een duidelijke 5-0 overwinning op Lierse. De Brusselse club bleef vervolgens 16 wedstrijden zonder nederlaag tot aan het einde van het seizoen.