UPDATE: 'Nieuwe eigenaren willen Muleka terug naar Standard halen'

UPDATE: 'Nieuwe eigenaren willen Muleka terug naar Standard halen'

04-05-2022 09:19 Laatste update: 13:20
3

Het avontuur van Jackson Muleka bij Standard kan moeilijk een groot succes worden genoemd. Toch staat de aanvaller tegenwoordig in de belangstelling van heel wat Turkse topclubs. Dit met dank aan succesvolle verhuurperiode aan Kasimpasa.

Bij Standard moest Muleka in januari niet meer rekenen op een basisplaats. De Rouches zochten daarom een oplossing en vonden die in Turkije. Kasimpasa nam de 22-jarige Congolees op huurbasis tot het einde van het seizoen over.

In de Süper Lig vindt Muleka vlot de weg richting de netten. In 11 competitiewedstrijden scoorde de aanvaller maar liefst 12 keer. Ook was hij nog eens goed voor 3 assists.

De goede statistieken bij Kasimpasa zijn ook opgemerkt door de Turkse topclubs. In Turkije klinkt het dat Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray en Trabzonspor Muleka op de radar hebben staan. De aanvaller zou ondertussen ook aangeboden zijn bij het Franse Lyon. Dat stelt Fotomaç.

Standard verhuurde Muleka zonder een aankoopoptie. Bij de Rouches heeft de aanvaller nog een contract tot medio 2024, maar de kans is klein dat de aanvaller nog zal terugkeren naar Luik.

Update: Volgens Sportwereld willen de nieuwe eigenaren van 777 Partners Muleka graag houden. De speler zelf zou liever niet willen terugkeren naar Standard. TP Mazembe - de ex-club van Muleka - heeft nog 50 procent van de transferrechten in handen.