Van Crombrugge (Anderlecht): Stress is voor mensen in Syrië en Oekraïne

Van Crombrugge (Anderlecht): "Stress is voor mensen in Syrië en Oekraïne"

25-04-2022 10:02
11

Het was een donkere week voor RSC Anderlecht. Na de nederlaag in de bekerfinale tegen KAA Gent, verloor het nu ook haar openingswedstrijd in de Champions’ Play-Off. Union Saint-Gilloise was te sterk in de Brusselse derby en won op eigen veld met 3-1.

Keeper van paars-wit moest zich tot drie keer omdraaien om de bal uit zijn net te vissen. Hendrik Van Crombrugge was teleurgesteld na afloop van de partij. De keeper weigerde zich te verschuilen achter de spanning van de wedstrijd. “We spelen de derby en het lukt ons niet eens om te genieten…”

De keeper waarschuwt dat ze de kopjes niet mogen laten zakken. Anderlecht moet zich volgens hem niet focussen op de anderen en vooral op haar eigen prestaties. De mannen van Vincent Kompany staan nu tien punten achter op Union en zeven op de achtervolger Club Brugge. "We moeten niet alles weggooien, we zullen zien waar we staan aan het einde van het seizoen,” vertelt Hendrik in DH Sport

Van Crombrugge gelooft niet dat stress de partij heeft beÏnvloed. "Stress? Nee. Het gaat alleen om mensen die in Oekraïne, Syrië of Jemen wonen.” De doelpunten die Anderlecht tegen kregen kwamen volgens hem simpelweg door individuele fouten. “We hebben ondermaats gepresteerd," besluit Van Crombrugge.