Opnieuw kritiek aan het adres van Lukaku: Ik zag geen passie

Opnieuw kritiek aan het adres van Lukaku: "Ik zag geen passie"

23-04-2022 17:43

Het lijkt maar niet op te houden… Romelu Lukaku heeft nog meer kritiek gekregen na zijn teleurstellende optreden tegen Arsenal. De voormalige Chelsea-spits Jimmy Floyd Hasselbaink hield zich niet meteen in wanneer de Rode Duivel ter sprake kwam.

Hasselbaink miste de passie bij Lukaku. "Je moet laten zien dat je alles geeft en dat je bereid bent om jezelf geweld aan te doen. Ik zag die passie niet in Lukaku vanavond,” vertelde de voormalige spits. Hij had de indruk dat Lukaku niet helemaal fit was. Of zo leek het toch volgens Hasselbaink. 

De voormalige Chelsea speler gelooft dat een moderne spits overal moet zijn, alles moet geven en constant in de ruimtes moet duiken. Dat heeft Chelsea als team enorm nodig, een nummer negen die werkt voor de ploeg. 

Voor Hasselbaink is het verschil met zijn vervanger Kai Havertz overduidelijk. "Hij vraagt constant om de bal en creëert ruimte. Hij deed niet alles, maar hij toonde die inzet.” Volgens Hasselbaink doet Lukaku dat niet. “Lukaku rent niet rond, hij zoekt geen openingen, hij vraagt niet om de bal, hij gaat niet de ruimte in. Als je zo speelt, heb je geen kans.” Nochtans hoopt Hasselbaink wel dat Lukaku nog slaagt bij Chelsea. Als Chelsea supporter wil hij heel graag dat Lukaku het goed doet voor Chelsea.