UPDATE: Kompany neemt bewust de twijfels niet weg

UPDATE: Kompany neemt bewust de twijfels niet weg

17-04-2022 10:00 Laatste update: 17:15
6

Nog één keer slapen en dan betwisten KAA Gent en RSC Anderlecht hun bekerfinale. Bij die laatste club loopt de weg naar de Heizel niet helemaal over rozenblaadjes. Vincent Kompany zit namelijk met drie geblesseerde twijfelgevallen in het hoofd. Van dat trio baart Sergio Gomez de meeste zorgen.

De revelatie op de linksachter viel in de laatste wedstrijd van de Jupiler Pro League, op het veld van KV Kortrijk, gekwetst uit. De voorbije dagen was er wel al wat beterschap te merken, maar voorlopig is die onvoldoende om te stellen dat Gomez volledig fit is. Volgens Het Nieuwsblad schat de medische staf van Anderlecht de kans dat de Spanjaard kan meedoen, in op zestig procent.

Er is de mogelijkheid om Gomez 'klaar te stomen' voor de kraker in het Koning Boudewijnstadion, maar dat zou nefaste gevolgen kunnen hebben voor zijn aantreden in de Champions Play-Off. Tot op heden is het afwachten of Anderlecht dat berekende risico durft te nemen of niet. Paars-wit zou hem alvast goed kunnen gebruiken, want met vijftien beslissende passes is Gomez een grote troefkaart vanop zijn linkerkant.

Naast Gomez zijn er nog twee andere jongens die de voorbije dagen op de sukkel waren. Majeed Ashimeru, ijzersterk de laatste weken, lijkt de bekerfinale aan zijn neus voorbij te zien gaan. Yari Verschaeren zou dan weer wél op tijd klaar geraken.

Update: Op zijn persbabbel een dag voor de match liet Vincent Kompany niet in zijn kaarten kijken over de twijfelgevallen bij paars-wit. "Je zult wel begrijpen dat ik daar vandaag geen woord kan over lossen, we zullen wel zien", noteerde Het Nieuwsblad uit de mond van Kompany. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie