Klopp uitzinnig: 'Dit de beste situatie waar ik me ooit in heb bevonden'

Klopp uitzinnig: 'Dit de beste situatie waar ik me ooit in heb bevonden'

16-04-2022 20:18

Jürgen Klopp is lovend over wat zijn ploeg op de mat heeft gelegd tegen Manchester City in de FA Cup (2-3). De Duitse manager is van mening dat Liverpool onder zijn leiding nog nooit zo sterk heeft gespeeld. 

Klopp was na afloop van de enerverende halve finale uitzinnig van vreugde. "Ik ben ongelooflijk trots", zegt hij in gesprek met beIN SPORTS. Liverpool zat in de rust op rozen, doordat de ploeg in de eerste 45 minuten al drie keer scoorde. "De eerste helft is denk ik de beste helft die we ooit gespeeld hebben. We deden alles goed en we scoorden op de juiste momenten. We speelden een uitzonderlijk goede wedstrijd."

"Ik heb van iedere seconde genoten", vervolgt Klopp, die City in de slotfase nog akelig dicht bij zag komen. Tot een derde treffer van The Citizens kwam het niet, waardoor Liverpool nog altijd mag hopen op vier prijzen dit seizoen. De Carabao Cup is al binnen, terwijl The Reds nog altijd beslag kunnen leggen op de Premier League, FA Cup en Champions League-eindzege. "Er is nog een hoop werk te verrichten, maar deze situatie is de beste waarin ik mij ooit heb bevonden."