Manchester City neemt na negen jaar afscheid van routinier: Ik wil spelen

Manchester City neemt na negen jaar afscheid van routinier: "Ik wil spelen"

12-04-2022 14:32
1

Fernandinho is bezig aan zijn laatste weken als speler van Manchester City. Dat heeft de Braziliaan (36) dinsdagmiddag bevestigd op de persconferentie voor de Champions League-return tegen Atlético Madrid.

"Ik wil spelen", aldus Fernandinho. De Braziliaanse routinier speelde negen seizoenen bij Manchester City, dat hem in 2013 overnam van Shakhtar Donetsk. "Ik ga terug naar Brazilië, zeker weten. Dat heb ik al besloten met mijn familie. Zij zijn het belangrijkst voor mij."

Fernandinho was als controlerende middenvelder één van de pijlers onder het succes van Manchester City. De laatste twee seizoenen nam zijn speeltijd steeds verder af. Rodri krijgt de voorkeur van manager Pep Guardiola, die graag met Fernandinho door wilde. Hij gaat zijn aflopende contract echter niet verlengen.

De 53-voudig international van Brazilië won dertien prijzen met City: vier keer de Premier League, één keer de FA Cup, zes keer de League Cup en twee keer de Community Shield. Daar kunnen nog een aantal titels bijkomen, want de Engelse grootmacht is dit seizoen nog op drie fronten actief.