Guardiola na 'boksgevecht': We hebben de Premier League een grote eer bewezen

Guardiola na 'boksgevecht': "We hebben de Premier League een grote eer bewezen"

11-04-2022 10:31

Jürgen Klopp en Pep Guardiola hebben volop genoten van de Premier League-kraker tussen Manchester City en Liverpool. De twee grootmachten uit het Engelse voetbal hielden elkaar in bedwang, waardoor de titelstrijd nog helemaal openligt. 

Hoewel City tot twee keer toe op voorsprong kwam, vocht Liverpool zich even zo vaak terug in de wedstrijd. "Het niveau in deze wedstrijden ligt altijd krankzinnig hoog. Het is alsof twee boksers in het zwaargewicht het tegen elkaar opnemen", stelt Klopp na afloop van de wedstrijd. Voor aanvang van het treffen hadden The Citizens één punt voorsprong op Liverpool en dat blijft minimaal de komende week nog zo. "In januari wisten we al: als we de titel willen, moeten we alle wedstrijden winnen. Dit is het enige gelijkspel in die reeks dat we ons kunnen veroorloven", aldus Klopp.

In het slot van het duel liet Riyad Mahrez een levensgrote kans onbenut. "Het gevoel dat we overhouden aan deze wedstrijd, is dat we Liverpool in leven hebben gehouden", oordeelt Guardiola, die zijn collega Klopp bijstaat. "Ik zie het ook als boksen. Hij (Klopp, red.) houdt van zulke bokswedstrijden. Dit duel was voor alle fans en het Verenigd Koninkrijk leuk om naar te kijken. We hebben de Premier League een grote eer bewezen."

Aanstaande zaterdag staan beide titanen weer lijnrecht tegenover elkaar in het Etihad Stadium. Dan komt Liverpool op bezoek in het kader van de halve finale van de FA Cup.