Tissoudali maakt WK-droom waar: Mooier dan Champions League

Tissoudali maakt WK-droom waar: "Mooier dan Champions League"

05-04-2022 13:00 Laatste update: 06-04-2022 17:38

Tim van Duijn

Voor Tarik Tissoudali is vorige week een droom uitgekomen. Hij gaat met Marokko naar het WK in Qatar. De aanvaller van KAA Gent sprak met VoetbalPrimeur over zijn ambities, voor zijn land én zijn club.

Het WK halen is absoluut een hoogtepunt voor hem. "Ja, zeker. Het WK is mooier dan de Champions League. Dat zeggen mensen die allebei de toernooien gespeeld hebben. Ik kan niet wachten om erbij te zijn."

Tissoudali zit in dezelfde groep als de Rode Duivels. "Het zal niet makkelijk worden, maar alles is mogelijk. Kroatië en België zijn toplanden en we mogen Canada zeker niet onderschatten. België is de favoriet, denk ik. Veel zal afhangen van de vorm van de dag."

De Marokkanen zullen zich alvast laten horen tijdens dat WK. "Het werd overal gevierd. Niet alleen in Marokko, maar ook in Frankrijk, België en in Amsterdam. Marokkanen zijn heel trots op het voetbal en leven volop mee. Toen we aankwamen bij het hotel, was het ook gekkenhuis. We gaan er het beste van proberen te maken."

Groeispurt
In Nederland speelde Tissoudali enkel bij kleinere clubs, maar in België kwam zijn carrière in een stroomversnelling terecht. "Noa Lang en ik zijn een van de weinigen die de afgelopen jaren geslaagd zijn in België. Maar het is eerder andersom: er zijn veel spelers die het in België minder goed doen en in Nederland juist wel, bijvoorbeeld Dessers. In België is het een stuk fysieker. Ik speel nu onder een trainer (Hein Vanhaezebrouck, red.) die aanvallend voetbal speelt. Als je continu mee moet verdedigen in plaats van aanvallen, is dat heel anders. Dan heb je weinig aan mij."

De keuze van Tissoudali was dan ook weloverwogen. "Ik had opties om in Amerika te spelen, maar ook in Saudi-Arabië en bij Gent. Ik heb bewust voor Gent gekozen omdat ik voor Marokko uit wilde komen. Dat was een moeilijk besluit, maar samen met mijn vrouw heb ik toch de knoop doorgehakt en een sportieve keuze gemaakt. Ik heb nu in de Conference League gespeeld en denk dat ik klaar ben voor de Europa League of misschien zelfs Champions League. Dat moet de volgende stap worden voor mij: me Europees meer laten zien."

De vraag is natuurlijk of dat kan bij KAA Gent. "Daar ben ik nog mee in gesprek, maar dat is op dit moment nog niet zo serieus dat ik er met mijn zaakwaarnemer over heb gesproken. Ik wil eerst het seizoen afmaken, zo hoog mogelijk eindigen in de Play-Off 1 en de bekerfinale winnen. Daar ligt nu de focus op. Rond de zomer weten we meer over wat er volgend jaar met Gent gebeurt. Het is ook nog niet zeker of onze trainer blijft, dat zal voor mij ook een rol gaan spelen. Ik wacht het nog even af."