OFFICIEEL: Lyon haalt Braziliaan voor negen speelrondes op uit Oekraïne

OFFICIEEL: Lyon haalt Braziliaan voor negen speelrondes op uit Oekraïne

31-03-2022 13:35 Laatste update: 16:26
1

Olympique Lyon krijgt beschikking over de Braziliaan Tetê. De aanvaller komt over van Shakhtar Donetsk en kan zodoende buiten de reguliere transferperiodes overstappen. 

Door de Russische invasie van Oekraïne is er een speciale transferperiode ingelast, zodat buitenlandse spelers in Rusland en Oekraïne een andere werkgever kunnen zoeken. Dat L'OL Tetê voor de laatste fase van het seizoen binnenhaalt, is zeer welkom. De 22-jarige aanvaller stond ook op het lijstje van Manchester United en FC Barcelona, maar kiest voor Lyon, weet L'Équipe

De Ligue 1 telt nog negen speelrondes en Lyon staat momenteel tien punten achter een plek dat recht geeft op een Champions League-ticket. Met Tetê haalt de ploeg van Bosz doelpunten in huis. In zeventien wedstrijden in Oekraïne scoorde de Braziliaan negen keer. Het is nog maar de vraag of Tetê definitief door Lyon kan worden ingelijfd. Zijn contract bij Shakhtar loopt door tot medio 2023 en zijn marktwaarde wordt geschat op twintig miljoen euro. Vooralsnog geldt de regel dat spelers die gebruik maken van deze transferperiode, in juni terugkeren bij hun oorspronkelijke club. 

Update: Olympique Lyon heeft de komst van Tetê bevestigd. De Braziliaan wordt tot 30 juni overgenomen van Shakhtar Donetsk. "Olympique Lyon heeft een geweldige geschiedenis met Brazilianen. Dat heeft meegewogen in mijn beslissing", laat hij op de officiële kanalen weten, doelend op onder meer de huidige sportief directeur Juninho.