Gomez (Anderlecht) gaat naar het EK na goal voor Spaanse beloften

30-03-2022 10:00 Laatste update: 10:01

Sergio Gomez heeft zich met de Spaanse beloften geplaatst voor het EK onder 21 van volgend jaar. De Spanjaarden wonnen met 2-3 van Slowakije en dat mede dankzij een doelpunt van Gomez.

Na een klinkende 8-0 zege tegen Litouwen, waarin Gomez goed was voor een doelpunt en twee assists, was Spanje ook te sterk voor Slowakije. De Spaanse beloften waren al na vier minuten op voorsprong gekomen, maar door aan Slowaaks doelpunt in minuut 38 hingen de bordjes bij de rust in evenwicht. Dat evenwicht werd na 66 minuten verstoort door Sergio Gomez die met een vrije trap voor de 1-2 zorgde. Tien minuten voor tijd werd het 1-3 en in de blessure tijd milderde Slowakije nog tot 2-3.

De Spaanse beloften plaatsten zich door die overwinning voor het EK onder 21 dat in 2023 plaatsvindt in Roemenië en Oekraïne. Ook de Belgische beloften plaatsen zich gisteren voor dat EK. De jongens van Jacky Mathijssen kroonden zich tot groepswinnaar na een 1-1 gelijkspel tegen Denemarken.