'Spanningen bij PSG: twee kampen met spelers die niet meer met elkaar praten'

'Spanningen bij PSG: twee kampen met spelers die niet meer met elkaar praten'

22-03-2022 10:45
3

De spanningen in de kleedkamer bij Paris Saint-Germain lopen op. Franse media maken melding van twee kampen binnen de selectie, die amper nog met elkaar praten.

Na het verlies in de Champions League tegen Real Madrid is de bom gebarsten, schrijft RMC Sport. De spanningen zorgden er toen voor dat er twee 'kliekjes' ontstonden, waarbij de Spaanssprekende spelers het ene kamp vormen en de Fransen de andere groep zijn. Zij spreken niet met elkaar.

Dat gebeurde na de met 3-0 verloren uitwedstrijd bij AS Monaco ook niet in de kleedkamer en op de weg terug naar Parijs. Niet één speler liet van zich horen en dat feit wordt door iedereen bij PSG gezien als 'een gebrek aan karakter en dynamiek' in de selectie.

RMC schrijft ook dat één kamp de clubleiding beschuldigt van het te inschikkelijk zijn richting de andere groep en vindt dat die andere groep meer zou moeten doen om het shirt van de Parijzenaars te verdienen. De rol van trainer Mauricio Pochettino in het geheel blijft onduidelijk.

PSG ligt al uit de Coupe de France en de Champions League en kan het seizoen alleen nog kleur geven door de Franse landstitel te winnen. Dat zou moeten lukken, aangezien de voorsprong van de Parijse koploper op nummer twee Olympique Marseille nu twaalf punten bedraagt.