De Ketelaere over toekomst: Als er ploegen interesse hebben, ga ik luisteren

De Ketelaere over toekomst: "Als er ploegen interesse hebben, ga ik luisteren"

22-03-2022 09:30
2

Eleven Sports maakte een korte reportage over Charles De Ketelaere. De 20-jarige Bruggeling vertelde daarin onder andere over zijn carrière tot nu toe en over zijn toekomst.

De Ketelaere debuteerde in 2019 voor Club Brugge en zette sindsdien enorme stappen. Zo speelde hij al voor de Rode Duivels en nam hij het in de Champions League op tegen de grootsten der aarde, maar daar blijft De Ketelaere nuchter over. "Het is niet omdat ik tegen Messi heb gespeeld of met Kevin De Bruyne heb gespeeld dat het genoeg is voor mij."

Het liep niet altijd van een leien dakje in de carrière van De Ketelaere. "Bij de U15 viel ik plots zelfs naast de selectie, dat was zeker een down in de jeugdjaren", liet De Ketelaere optekenen. Daardoor wil hij dag per dag beter worden, "dat klinkt misschien cliché, maar dat geeft me de rust in mijn hoofd om te kunnen presteren." 

Vertrekken bij Club

Van naast de selectie vallen bij de Brugse U15 tot een van de meest gegeerde spelers op de Belgische velden. Of Charles De Ketelaere volgend seizoen nog in Blauw-Zwart speelt, is nog niet geweten, maar "Als er ploegen interesse hebben, dan ga ik luisteren", zo zei CDK. Dat hij ooit Jan Breydel zal inruilen voor het buitenland, lijkt wel zeker, maar De Ketelaere zal altijd een blauw-zwart hart hebben, zei hij. "Het is moeilijk om uit te drukken hoe groot mijn liefde voor Club Brugge is, ik ben er mee opgegroeid, het is een club waarvoor ik zal supporteren zolang ik leef."