Club Brugge nadert op Union, tienkoppig KRC Genk kopje onder in Jan Breydel

20-03-2022 15:20 Laatste update: 15:26
40

De titelstrijd in de Jupiler Pro League is nog wat spannender geworden. Zondag profiteerde Club Brugge optimaal van het puntenverlies van leider Union. Blauw-Zwart versloeg KRC Genk met 3-1. De Limburgers eindigden met tien na rood voor Mujaid Sadick.

Union geraakte eerder op de speeldag niet voorbij KV Oostende (1-1). Club Brugge kon mits een zege op vijf punten naderen van de leider. Bij Blauw-Zwart hield Schreuder opnieuw zijn drie landgenoten Dost, Vormer en Lang op de bank. Genk moest het in het Jan Breydelstadion doen zonder Onuachu. De Gouden Schoen was ziek. Storck bracht Sadick, Aziz, Paintsil, Thorstvedt en Preciado in de ploeg.

De start van de match kon niet beter voor Club Brugge. Na drie minuten zette Vanaken de thuisploeg al op voorsprong. In zijn 250e match voor Blauw-Zwart devieerde de jubilaris een inzet van Rits voorbij Vandevoordt. Wie dacht dat Club Brugge daarna gas zou geven, kwam bedrogen uit. Sterker nog, Blauw-Zwart ging op de handrem staan en liet Genk komen.

De tactische aanpak van Club Brugge was niet meteen handig te noemen. Ondanks dat Genk slordig speelde, kwamen de Limburgers almaar beter in de partij. Uiteindelijk kon Ito voor de rust de gelijkmaker op het bord krijgen. De Japanner zocht en vond het gaat om Mignolet met een lage schuiver te grazen te nemen.

Déjà vu na de rus
Meteen na de rust hadden we een déjà vu. Club Brugge klom immers weer na drie minuten op voorsprong. De Ketelaere kopte de 2-1 op het bord. Dit keer had Genk geen antwoord in huis. Sadick maakte het voor de bezoekers na 64 minuten nog wat moeilijker. Hij legde de doorgebroken Adamyan neer en mocht met rood vertrekken. Op het kwartier van het einde zette Adamyan de eindstand op het bord.

Voor Club Brugge was het de zesde zege op rij. Blauw-Zwart zet nu echt Union onder druk. KRC Genk is nog altijd niet zeker van een plaats in de top acht.