Onuachu hoopvol bij KRC Genk: Transfer kan er nog altijd komen

Onuachu hoopvol bij KRC Genk: "Transfer kan er nog altijd komen"

11-03-2022 11:15
6

Paul Onuachu is dit seizoen weer goed op dreef bij KRC Genk met zestien goals. In januari kreeg hij al de Gouden Schoen. Kan die hem eindelijk aan een transfer helpen? 

Onuachu wacht wel nog op zijn echte Gouden Schoen. "Ik heb onlangs een schoen moeten afgeven, die zal worden verguld als officieel exemplaar van mijn Gouden Schoen", vertelt hij bij Het Belang Van Limburg. "Intussen heeft een replica een prominente plaats gekregen in de woonkamer. Op mentaal moeilijke momenten geeft hij me extra kracht en energie. Ik had zowel zowel in de zomer als de winter gehoopt op een transfer naar een topcompetitie, die trofee verzachtte de pijn."

Misschien heeft hij komende zomer meer geluk. "Die transfer kan er natuurlijk nog altijd komen. Daarom is het belangrijk dat ik dit seizoen heb kunnen bevestigen. Terwijl we als ploeg niet in de top vier geraakt zijn, zit ik zelf toch opnieuw aan 16 goals in 30 wedstrijden. Ik heb de ontgoocheling dus kunnen van me afzetten en bewezen dat het topjaar dat de Gouden Schoen me opleverde geen toevalstreffer was. Ik denk dat ik daar best trots mag op zijn."

Onuachu heeft bij KRC Genk nog een contract lopen tot de zomer van 2024.