Praet lucht zijn hart en doet een boekje open over Van Holsbeeck open

Praet lucht zijn hart en doet een boekje open over Van Holsbeeck open

10-03-2022 18:15
7

Met drie Belgische landstitels op zak verliet Dennis Praet in het begin van het seizoen 2016-2017 RSC Anderlecht. De middenvelder trok naar het Italiaanse Sampdoria. Bij MidMid blikt Praet terug op die transfer, die een wrange nasmaak achterliet.

Bij Anderlecht had Praet zowat alles gewonnen wat hij kon winnen. Hij wilde destijds dan ook zijn horizon verleggen, maar Anderlecht verlaten was blijkbaar niet zo simpel. "Ik ben uiteindelijk 'weggeraakt' bij Anderlecht", lucht Praet zijn hart. "Er gebeurden toen zaken die niet goed aanvoelden. Maar dat heeft natuurlijk niets met de club Anderlecht te maken, maar met bepaalde personen."

Praet noemt in het begin geen namen, maar het is duidelijk dat de middenvelder zijn situatie niet fijn vond. "Ik ben eigenlijk weggegaan met een wrang gevoel. … Men boycotten mij door bepaalde dingen die niet nodig waren. Er zijn toch wel wat vieze zaken gezegd. Als het niet ging zoals zij wilden."

Uiteindelijk noemt Praet Van Holsbeeck toch bij naam. "Van Holsbeeck heeft ooit gezegd als het niet gaat zoals hij het wil, dan mag hij op de tribune gaan zitten waar de duiven op hem schijten. Dat doet mij dan wel pijn. Ondanks dat ik goede periode bij Anderlecht had, ben ik met een slecht gevoel vertrokken."