'Spits Gueye zorgt voor dilemma van 10 miljoen euro bij KV Oostende'

'Spits Gueye zorgt voor dilemma van 10 miljoen euro bij KV Oostende'

07-03-2022 22:45
3

Ook dit weekend kon KV Oostende geen punten sprokkelen en ging het onderuit tegen RSC Anderlecht. Daarin wist het opnieuw niet te scoren en wist aanvaller Makhtar Gueye niet te overtuigen. KVO had nochtans op beter gehoopt dit seizoen.

Gueye wist vorig seizoen en aan het begin van dit seizoen nog te overtuigen, maar staat inmiddels al een tijdje droog. Zijn laatste goal dateert inmiddels van december, toen hij scoorde tegen K. Beerschot V.A. De weg naar doel lijkt hij niet meer te vinden en daardoor kan KVO ook flink wat miljoenen mislopen.

De club was volgens Het Nieuwsblad namelijk bereid om Gueye te laten gaan en hoopte een som van rond de tien miljoen euro te kunnen vangen. Hij moet daardoor ook opgesteld blijven worden om zich in de kijker van grotere clubs te spelen, maar weet de laatste weken amper nog te overtuigen.

KV Oostende komt deels daardoor ook moeilijk aan doelpunten, al wil coach Yves Vanderhaeghe het niet enkel op Gueye steken. "Hopelijk keert het tij, maar dat we moeizaam scoren, ligt niet alleen aan Makhtar. We moeten als ploeg meer de juiste keuzes maken", geeft hij aan.

Gueye werd in 2020 voor zo'n één miljoen euro door KV Oostende weggeplukt bij Saint-Étienne. De club hoopt nu tien miljoen euro te kunnen vangen voor de spits, maar dreigt zich toch tevreden te gaan moeten stellen met slechts een fractie daarvan.