Antwerp pakt driepunter in derby, maar mag daarvoor ook de VAR bedanken

06-03-2022 15:20 Laatste update: 15:33
55

Antwerp is zondag in de derby door het oog van de naald gekropen tegen K. Beerschot V.A. Het kwam op achterstand, leek ook op weg naar een nederlaag, maar kreeg in het slot hulp van de VAR. Zelf wist het de partij wel af te maken en uiteindelijk met 2-1 te winnen.

Dat het een Antwerps duel op het scherpst van de snee ging worden, werd al snel duidelijk in de eerste minuten. Twee ploegen die er vol voor gingen en in duel zich zeker toonden. Dat zorgde ook voor enkele goede kansen voor zowel Antwerp als Beerschot, maar het doelpunt bleef uit.

Antwerp was – met de steun van het publiek – wel de dominante ploeg en drukte Beerschot naar achteren. De Kielse Ratten hoopten op een snelle counter en keken daarvoor vooral naar het jonge talent Sebaoui. Die had ook dé kans op de 0-1, omspeelde Jean Butez en viel neer in het strafschopgebied. Nathan Verboomen en de VAR grepen ondanks de kleine tik echter niet in.

De thuisploeg had het plots een pak moeilijker en leed te veel balverlies om ook nog echt aan kansen te komen. En daar wist Beerschot van te profiteren. De beste kansen waren voor de Kielse Ratten, met in het slot van de eerste helft uiteindelijk de beloning. Nadat Shankland eerder de kans op de 0-1 miste, was het Joren Dom die even later de bal toch voorbij Jean Butez kreeg.

Het liep niet bij Antwerp en dat zag ook Brian Priske. De coach greep bij de rust in door Manuel Benson op het veld te brengen. Echt helpen deed dat aanvankelijk niet. Beerschot stond goed te verdedigen en deed er alles aan om die voorsprong te houden. Antwerp bleef echter zoeken en werd uiteindelijk ook beloond. Op het uur was het de onvermijdbare Michael Frey die dan toch wist te scoren en Antwerp op gelijke hoogte te brengen.

Antwerp had bloed geroken en ging ook voor dat tweede doelpunt. Het kreeg ook wat hulp van Thibault De Smet, die opnieuw een rode kaart kreeg en Beerschot zo met tien zette. Het werden nog twintig minuten pompen of verzuipen voor de Kielse Ratten. Verzuipen deed het niet. Integendeel, het waren de bezoekers die vanuit het niets toch wisten te scoren. Uitblinker Sebaoui bediende Shankland, die de bal knap voorbij Butez wist te plaatsen. Antwerp op achtervolgen aangewezen, maar de VAR greep in. In tegenstelling tot bij de penaltyfase zag het nu wél een clear error en besloot scheidsrechter Nathan Verboomen om het doelpunt toch af te keuren.

Een gelukje voor Antwerp, dat meteen daarop weer ging zoeken naar die goal én die ook vond. Het was wederom Michael Frey die doelman Biebauw wist te verslaan ein uiteindelijk voor de beslissende 2-1 kon zorgen. Een bittere pil voor Beerschot, dat ook met de beschuldigende vinger richting de VAR en scheidsrechter Nathan Verboomen en VAR Bram Van Driessche zal wijzen.