Dussenne hoopt dat uitsluiting volstaat: Nooit de intentie gehad om te slaan

Dussenne hoopt dat uitsluiting volstaat: "Nooit de intentie gehad om te slaan"

04-03-2022 16:05 Laatste update: 16:50

Noë Dussenne is vrijdagmiddag voor het Disciplinair Comité van de Belgische voetbalbond verschenen. De verdediger van Standard Luik kreeg afgelopen woensdag een rode kaart omdat hij Ramiro Vaca (K. Beerschot V.A.) een slag in het gezicht verkocht. In de hoop op strafvermindering verdedigde hij zich vurig.

Het bondsparket heeft een zware sanctie geëist voor Dussenne: vier speeldagen schorsing, waarvan drie effectief en eentje voorwaardelijk. Daar was Standard het hoegenaamd niet mee eens. De Rouches oordelen zelfs dat de uitsluiting op zich volstaat en willen dus geen bijkomende straf. Daarom werd beroep aangetekend. Dussenne mocht het vervolgens komen uitleggen.

De verdediging van de ervaren mandekker klonk volgens La Dernière Heure als volgt: "Ik heb nooit de intentie gehad om een slag uit te delen. Zo'n soort speler ben ik niet, jullie kennen me na twaalf tot dertien jaar carrière. Ik ben nooit betrokken geweest bij zulke zaken."

Weinig gehoor
Nadat Dussenne op zijn (naar eigen zeggen) vlekkeloze reputatie verwees, had hij nog een ander argument. "Op dat moment verliep alles goed voor mijn ploeg, we stonden op voorsprong en begonnen net aan een tegenaanval. Er is dan ook geen enkele reden voor mij om een slag uit te delen. De speler van Beerschot houdt me vast en ik wil me gewoon losrukken", stelt hij.

De voorzitster van het Disciplinaire Comité was evenwel niet onder de indruk. Volgens haar ging het wel degelijk om een bewuste slag naar een tegenstander. Na het herbekijken van de beelden is haar oordeel daarin niet gewijzigd, gaf de vrouw aan. Dat de raadsman van Dussenne ook verwees naar recente, gelijkaardige fases met Denis Odoi en Hans Vanaken, is volgens haar bovendien onterecht. "Zij waren op dat moment aan de bal, in tegenstelling tot meneer Dussenne." In de loop van de namiddag zal het Comité haar vonnis bekend maken.