Verheyen: Een speler van Club Brugge wordt altijd anders bekeken

Verheyen: "Een speler van Club Brugge wordt altijd anders bekeken"

02-03-2022 09:45
39

Met Club Brugge - KAA Gent staat er in de Beker van België een duel tussen twee van de vinnigste spelers van de Belgische velden op het programma. Noa Lang tegenover Tarik Tissoudali. Gert Verheyen maakte in Het Nieuwsblad de vergelijking.

Verheyen noemde Lang en Tissoudali spelers waarvoor je naar het stadion komt. "Lang en Tissoudali zorgen vaak voor spektakel. En qua schoonheid scoort Tissoudali nog íéts beter, vind ik." Verheyen stelde dat Tissoudali iets meer gericht is op scoren dan Lang. "Hij toont iets meer die drang, is iets meer a fox in the box – een goaltjesdief", zei de analist.

"Ze verkopen geen show voor de show", zei Verheyen die beide spelers goed vindt in het samenspel en het opzetten van één-tweetjes. "Ze koppelen het ook aan efficiëntie." Dat Tissoudali dit seizoen al vaker tot scoren kwam dan Lang (veertien goals tegenover zes) heeft volgens Verheyen te maken met hun verschillende rol bij hun team. "Tissoudali is meer een echte spits, hij staat naast Depoitre, terwijl Lang bij Club Brugge meer zwerft."

"Tissoudali is bescheidener dan Lang", zei Verheyen. "Bij Lang zit je met de gebaartjes, met dat klagen en uitdagen, maar na Nieuwjaar is hij kalmer." Ook vindt Verheyen Tissoudali minder controversieel omdat hij minder zaken doet die de tegenstanders of supporters irriteert. Maar Verheyen ziet daar ook wel een verklaring voor. "Maar hoge bomen vangen veel wind, hé. Er is nog altijd een verschil tussen voor Club spelen of voor Gent. Een speler van Club wordt altijd anders bekeken en sneller bejubeld én afgebroken.”