Zulte Waregem met de rug tegen de muur: “Elke match is cruciaal nu”

Zulte Waregem met de rug tegen de muur: “Elke match is cruciaal nu”

24-02-2022 23:20

Zulte Waregem ging met zware 5-0 cijfers onderuit in de derby tegen KV Kortrijk en staat met de rug tegen de muur. Essevee moet strijden tegen de degradatie. Dat weet ook verdediger Wout Pletinckx.

De nederlaag tegen de rivaal kwam hard aan. “Ik heb zelden zoveel treurnis in de kleedkamer gezien als in Kortrijk, iedereen was echt aangeslagen”, citeert Het Laatste Nieuws Pletinckx. “Maar ik mag hopen dat we daarmee de bodem bereikt hebben, dat dit echt het dieptepunt was. En dat we nu met zijn allen de rug gaan rechten.”

Pletinckx is bezig aan zijn vierde seizoen bij Zulte. “Ik had het geluk eens een jaar te mogen meemaken waarin we lang meestreden voor play-off 1, terwijl we vorig seizoen na een sterke remonte maar helemaal op het eind naast play-off 2 grepen. Maar het is altijd maar moeilijker geworden. De komende weken moeten we absoluut punten pakken, elke wedstrijd wordt nu cruciaal. Zeker die tegen Seraing.”

Zulte staat er voorlopig nog beter voor dan Seraing, maar Pletinckx weet dat het vijf voor twaalf is. “We leken goed op weg met die zes op zes net voor de jaarwissel, maar in dit kalenderjaar konden we nog geen match winnen. Dat moet veranderen. Ja, het is nu écht van moeten, dat besef dient bij iedereen door te dringen.”