Ronaldo uit vorm bij Manchester United: 'Hij moet meer doelpunten maken'

Ronaldo uit vorm bij Manchester United: 'Hij moet meer doelpunten maken'

11-02-2022 21:30
2

Ralf Rangnick verlangt meer van Cristiano Ronaldo bij Manchester United. De Portugese vedette staat al sinds 30 december droog en wist de laatste vijf duels niet te scoren, tot ongenoegen van de Duitse manager.

Tegen Burnley (1-1) afgelopen dinsdag kreeg Edinson Cavani de voorkeur boven Ronaldo, die pas na 68 minuten binnen de lijnen kwam. Op de persconferentie in aanloop naar het duel met Southampton gaat Rangnick in op de niet onomstreden rol van de 37-jarige Portugees in zijn elftal. "Hij moet meer doelpunten maken, dat is duidelijk", aldus de Duitser, die weliswaar stelt dat het hem niet alleen om Ronaldo te doen is.

"Ik denk dat we de laatste paar wedstrijden genoeg kansen hebben gecreëerd, maar we scoorden gewoon niet vaak genoeg. Dat ligt niet alleen aan Ronaldo, maar ook aan andere spelers", nuanceert hij zijn uitspraak. Manchester United kwam de laatste drie wedstrijden telkens niet verder dan één doelpunt. 

The Red Devils zijn door de mindere resultaten weggezakt naar de zesde plaats in de Premier League, waardoor de aansluiting met de top-drie uit zicht is. Het gat met Chelsea, dat derde staat, bedraagt acht punten.