'Ik laat me niet gek maken, over een jaar ben ik basisspeler bij PSV'

'Ik laat me niet gek maken, over een jaar ben ik basisspeler bij PSV'

06-02-2022 10:16

Yorbe Vertessen is de clubtopscorer van PSV, maar ook in de Eredivisie-topper tegen AZ moest hij zich zaterdag tevreden stellen met een invalbeurt. De aanvaller is desondanks niet van plan om op de deur te kloppen bij coach Roger Schmidt en ziet een belangrijk verschil met Mohamed Ihattaren.

"Sommige mensen zeggen dat ik bij de trainer aan moet kloppen, maar dat kan ook weer tegen je gaan werken. Ik vind het persoonlijk ook moeilijk om zoiets te vragen aan de trainer", zegt Vertessen tegen Omroep Brabant. Toch laat hij nu minder makkelijk over zich heen lopen. "Ik ben tegenwoordig ook wat sneller op mijn teentjes getrapt. Als ik niet mag spelen terwijl ik het in mijn ogen wel verdien. Maar dan ga ik juist alleen maar harder werken."

"Als ik vervelend ga doen of ongeduldig word, gaat het juist tegenwerken. Ik laat me niet gek maken", vervolgt de 21-jarige vleugelaanvaller, die zag dat dit bij generatiegenoot Ihattaren wel gebeurde. "Dat is natuurlijk niet leuk om te zien. Maar wij waren in de jeugd al erg verschillend. Zowel qua karakter als type voetballer."

Vertessen is ervan overtuigd dat zijn geduld beloond zal worden. "Over een jaar ben ik hier basisspeler. Ik ben klaar om een volgende stap te zetten. Ik heb hier pas mijn contract verlengd en wil hier slagen. Eindhoven is mijn tweede thuis."

Vertessen scoorde dit seizoen zes keer en gaf drie assists in negentien Eredivisie-duels. Slechts drie keer verscheen hij aan de aftrap.