Standard en Club Brugge delen de punten, bezoekers eindigen met tien

23-01-2022 15:19 Laatste update: 15:32
71

In een aangename wedstrijd hebben Standard en Club Brugge de punten gedeeld. Standard kwam twee keer op voorsprong, maar Bas Dost wiste de treffers uit. In het slot van het 2-2 gelijkspel kreeg Jack Hendry bij de bezoekers nog rood.

Standard pakte vorige week op een diefje een punt tegen RSC Anderlecht. Zondag kwam het opnieuw gehavend aan de aftrap. Daar zat de Afrika Cup voor een deel tussen. Tapsoba, Fai, Amallah, Rafia en Sissako waren niet beschikbaar door het toernooi. Cimirot en Muleka waren dan weer geblesseerd. Nkounkou verdween dan weer uit de basis. Dragus, Pavlovic en Calut kwamen in de ploeg. Bij Club Brugge verloor Buchanan zijn basisplaats. Lang kwam terug uit schorsing en stond daarom weer in de ploeg.

Club Brugge wilde er in Luik een aangename partij van maken en na 7 minuten legde Blauw-Zwart een schitterende aanval op de mat. Lang werkte af. Helaas voor Club Brugge stond Dost bij de aanval buitenspel en ging het feest niet door. Geen 0-1, maar 3 minuten later wel 1-0. Bij de eerste echte kans van Standard trof Cafaro raak.

Club Brugge ging meteen op zoek naar de gelijlmaker. Blauw-Zwart kreeg kansen, maar het doelpunt liet op zich wachten. N'Soki trof de paal. De Ketelaere kon Bodart niet verrassen en Vormer schoot twee keer toe te centraal. Vlak voor de rust was het dan toch 1-1. Dost klom hoger dan zijn tegenstander en mocht juichen.

Meteen na de rust klom Standard opnieuw op voorsprong. Emond liet zien dat scoren in België nog altijd zijn ding is. Ditmaal liet de gelijkmaker minder lang op zich wachten. Na een snelle aanval tekende invaller Buchanan voor de assist. Dost tikte aan de tweede paal simpel binnen. Lang waren de twee goals de enige hoogtepunten van de tweede helft.

Het laatste kwartier was wel weer leuk om te volgen. Dat kwam onder meer door Hendry. Hij haalde invaller Carcela neer en mocht met rood gaan douchen. Standard ging daarna plots voor de zege en had eigenlijk nog moeten scoren, maar in de ultieme aanval konden Carcela, Lestienne en Nkounkou de kans op de 3-2 liggen. Mata en de paal hielden Club Brugge recht. Aan de andere kant was De Ketelaere nog dicht bij een doelpunt.