Beste dribbelkonten op Afrika Cup hebben Belgische link, Simon helemaal bovenaan

Beste dribbelkonten op Afrika Cup hebben Belgische link, Simon helemaal bovenaan

22 januari - 16:02
Afrika Cup 0 Reacties

De groepsfase van de Afrika Cup 2022 behoort inmiddels tot het verleden. Naar goede gewoonte vielen daarin weer een heleboel dribbels te bewonderen, onder meer van enkele jongens die hun loopbaan lanceerde in de Belgische Jupiler Pro League.

Het Britse Squawka stelde een rangschikking samen met de meest succesvolle dribbelkonten uit de groepsronde van de Afrika Cup. Bij de top-zeven vallen twee jongens op die nog bij een Belgische club onder contract gestaan hebben. Met negen geslaagde individuele acties schopt Issa Kabore het tot de laagste trede van het podium. De twintigjarige rechtsachter kennen we nog van bij KV Mechelen, tegenwoordig verdient hij zijn brood bij ESTAC Troyes. Kabore houdt onder meer wereldster Sadio Mané achter zich.

Eén aanvaller steekt echter ver boven de concurrentie uit. Niemand dribbelde de voorbije weken flukser dan Moses Simon, de ex-speler van KAA Gent. De Nigeriaan slaagde er in drie wedstrijden liefst vijftien keer in om een tegenstander voorbij te gaan. Dat is bijna het dubbel van pakweg Mané. Simon is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij FC Nantes. In tweeënhalf jaar tijd was hij er goed voor zeventien doelpunten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie