Club Brugge is grote titelfavoriet, met Antwerp als underdog

"Club Brugge is grote titelfavoriet, met Antwerp als underdog"

21-01-2022 13:45
12

Kan Union dit seizoen kampioen worden? Volgens T2 Karel Geraerts alvast wel. Hij leert onder Felice Mazzu de kneepjes van het vak en maakt zich stilaan al op voor Play-Off 1.

"Van euforie is geen sprake. Wel van tevredenheid", legt hij uit bij Het Belang Van Limburg. "De sfeer is cool, relaxed. Ik zie ook geen reden tot nervositeit. Het doel dat de coach gesteld heeft, is Play-Off 2. Als dat mathematisch zeker is, gaan we ons weer een volgend doel stellen. Ik beken wel: als we op het eind vrede moeten nemen met play-off 2, zou dat een ontgoocheling zijn. Een sportman moet ambitieus zijn. Maar ons seizoen is nu sowieso al memorabel."

Geraerts gelooft niet dat zijn Union nog gaat inzakken. "We vrezen niemand en kijken gewoon naar onze eigen ploeg. Maar in mijn ogen is Club Brugge de grote titelfavoriet. Met Antwerp als underdog. Voor KRC Genk is de kloof al groot, maar er zijn nog heel wat matchen te spelen, vergeet dat niet."

Union speelt zondagmiddag tegen datzelfde KRC Genk. De Limburgers staan achtste na hun 4-1 zege tegen hekkensluiter Beerschot.