Verstraete over KV Oostende: Niet langer een club van het volk

Verstraete over KV Oostende: "Niet langer een club van het volk"

Antwerp speelt vrijdagavond tegen KV Oostende. Een bijzondere match voor Birger Verstraete, want hij kreeg zijn jeugdopleiding bij de kustploeg. Verstraete zag de club wel veranderen na de buitenlandse overname. 

"Oostende is niet langer een club van het volk, hé", zucht Verstraete bij Het Nieuwsblad. "De voertaal in de jeugd is voortaan Frans en geen enkele jeugdcoach komt nog uit Oostende. De Amerikanen hebben ‘ons' gered, waarvoor ik hen dankbaar ben, maar tegelijk hebben ze ook de Oostendse ziel aangetast."

Verstraete heeft een hart voor KV Oostende. Twee jaar geleden doneerde hij zelfs 10.000 euro aan de club. “De Amerikanen lagen niet wakker van mijn tienduizend euro, dus vroegen ze mij waar het heen moest. Daarop eiste ik dat ze het geld zouden doorstorten naar de jeugdwerking op De Schorre, waar ik het grootste deel van mijn leven heb doorgebracht. Ik ben blij dat ze op dat verzoek zijn ingegaan."

Verstraete speelde liefst negen jaar in de jeugd van KV Oostende, maar maakte zijn profdebuut uiteindelijk bij Club Brugge. Daar speelde hij elf wedstrijden met de A-ploeg.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie