Vandenbempt over François: “Heeft niets te maken met Operatie Propere Handen”

Vandenbempt over François: “Heeft niets te maken met Operatie Propere Handen”

Pierre François is geen CEO meer van de Pro League. Tijdens Extra Time verduidelijkte Peter Vandenbempt de situatie.

Wouter Vandenhaute neemt een voortrekkersrol aan. "Het vertrek van François heeft niets te maken met Operatie Propere Handen. Zijn mandaat liep sowieso af aan het einde van het seizoen. Er zijn nieuwe mensen die het overnemen: Vandenhaute (de voorzitter van Anderlecht) speelt een voortrekkersrol in de reorganisatie van de Pro League en de contacten met de politiek", citeert Sporza Vandenbempt.

Vincent Mannaert zal vanuit de achtergrond fungeren. "Vandenhaute ging dat samen doen met Mannaert (manager bij Club Brugge), maar omdat die in Propere Handen is doorverwezen zal hij nog wel meewerken, maar wel vanuit de achtergrond. Bruno Venanzi en Michel Louwagie trekken zich terug als vertegenwoordigers van de Pro League bij de voetbalbond en dat heeft wel te maken met Propere Handen."

Nu wordt er gezocht naar een nieuwe CEO. "Als je een nieuwe weg wil inslaan, waarbij Vandenhaute een voortrekkersrol neemt in de zoektocht naar een nieuwe CEO en voorzitter, dan was er voor Pierre François geen rol meer weggelegd. Hoe je het ook draait of keert, in de contacten met de politiek stond François toch symbool voor de oude cultuur binnen de Pro League."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie