'Feyenoord heeft beet: Zweedse vleugelaanvaller tekent voor ruim vier jaar'

'Feyenoord heeft beet: Zweedse vleugelaanvaller tekent voor ruim vier jaar'

14-01-2022 19:44
5

Club Brugge vist achter het net. Patrik Walemark wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwste aanwinst van Feyenoord. Volgens diverse media heeft de Stadionclub een akkoord bereikt met BK Häcken over de transfer van de twintigjarige Zweed, die ook in de belangstelling stond van Blauw-Zwart.

Volgens Göteborgs Posten en 1908.nl staat Walemark op het punt om een contract voor 4,5 jaar te tekenen in De Kuip. Technisch directeur Frank Arnesen zou namelijk tot een akkoord zijn gekomen met Häcken, de huidige club van de aanvaller, over een transfer. Over de transfersom is niet veel duidelijk, maar die zal ergens tussen de drie en vier miljoen euro liggen.

Feyenoord heeft dus beet en troeft daarmee onder meer Club Brugge af. Ook waren in een eerder stadium diverse Russische topclubs geïnteresseerd en spraken clubs als Ajax, Atalanta, Sassuolo, Sampdoria en ... RSC Anderlecht ook hun belangstelling uit. Zij pakten uiteindelijk niet door en Feyenoord wel.

Walemark is een rechtsbuiten, die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan. Vorig seizoen was de Zweedse jeugdinternational goed voor negen goals en acht assists in 29 competitieduels. Het nieuwe seizoen is pas net onderweg. De toonaangevende Zweedse krant Aftonbladet roemt hem om 'zijn snelheid, techniek en zeer scherpe linkervoet'.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie