Milan is weer even Serie A-koploper na bliksemstart tegen Venezia

09-01-2022 14:38
1

AC Milan mag zich (voor even) koploper van de Serie A noemen. De ploeg van trainer Stefano Pioli won simpel met 0-3 op bezoek bij laagvlieger Venezia. Zlatan Ibrahimovic zorgde voor een bliksemstart met een snel doelpunt, twee doelpunten van Theo Hernández bepaalden de eindstand op 0-3.

Milan schoot uit de startblokken op bezoek bij Venezia. Na twee minuten spelen stond de 0-1 al op het scorebord. Het was het levensgevaarlijke duo Rafael Leão/Zlatan Ibrahimovic dat voor de treffer zorgde. Leão werd op prachtige wijze de diepte ingestuurd door Hernández, passeerde meerdere Venezia-spelers en legde de bal op een presenteerblaadje klaar voor Ibrahimovic.

Na rust ging Milan meteen op zoek naar de beslissende treffer en die viel al snel. Hernández stoomde op langs de zijlijn, ging vervolgens richting het doel en schoot hard raak.

Elf minuten later zorgde Hernández voor de 0-3. Hij schoot een bal tegen de hand van Michael Svoboda, die met rood naar de kant werd gestuurd door scheidsrechter Massimiliano Irrati. Hernández legde zelf aan vanaf elf meter en faalde niet.

Door de overwinning neemt Milan de koppositie in de Serie A weer over van Internazionale. Milan heeft 48 punten, Inter 46. De blauw-zwarten hebben echter twee wedstrijden minder gespeeld en kunnen de koppositie zondagavond weer overnemen. De club trapt om 20.45 uur af tegen Lazio.