Storck verliest moed nog niet: Zeker dat ik elftal naar hoger niveau kan tillen

Storck verliest moed nog niet: "Zeker dat ik elftal naar hoger niveau kan tillen"

12-12-2021 23:46
11

Ook in zijn tweede wedstrijd als hoofdcoach van KRC Genk heeft Bernd Storck in het zand gebeten. Net als midweeks tegen Rapid Wien (0-1) moest de vicekampioen ook op het veld van KAA Gent met het kleinste verschil de duimen leggen. Na 180 minuten onder Storck staat de teller van het aantal gemaakte doelpunten dus nog steeds op nul.

Daar ligt het grootste werkpunt van de nieuwe trainer, kondigde hij zelf aan op de afsluitende persconferentie in de Ghelamco Arena. "Op dit moment zijn we aanvallend niet klaar om het voetbal te brengen dat we willen", wond Storck er geen doekjes om. Bovendien kreeg Genk een opdoffer in aanloop naar het duel in Gent. "Het was niet gemakkelijk, omdat we enkele coronagevallen hadden. We hebben een beetje moeten improviseren. Op dat vlak deden de vervangers het niet slecht", deelde Storck een complimentje uit.

In vergelijking met de pijnlijke uitschuiver tegen Rapid Wien zag de Duitser al enkele lichtpuntjes. "We hadden de organisatie achterin, maar de overgang naar voren toe was niet zoals je mag verwachten van een ploeg als Genk. We hebben veel werk in de toekomst. Ik weet waar het schoentje knelt. Het was ook al beter dan in de vorige wedstrijd, onder meer in hun lichaamstaal en communicatie", luidde zijn analyse.

Ondanks die positieve puntjes blijft de Genkse balans bedroevend ogen. Na de eerste speeldag van de terugronde bedraagt de achterstand op het nummer vier, Sporting Charleroi, tien punten. Daarnaast wonnen alle ploegen uit de huidige top-zes hun duel, op Royal Antwerp FC na. Wanhopen doet Storck evenwel allerminst. "We zitten op de goede weg, al rest er heel weinig tijd. Toch ben ik helemaal zeker dat ik het elftal fysiek en tactisch op een hoger niveau kan brengen", klonk de kersverse trainer bijzonder verzekerd.