Degryse spreekt over kandidaten Gouden Schoen: “Spannendste editie ooit”

Degryse spreekt over kandidaten Gouden Schoen: “Spannendste editie ooit”

Gepubliceerd: dinsdag 7 december 2021 om 21:05di 07-12-2021 om 21:05

Marc Degryse heeft zijn stembulletin voor de Gouden Schoen nog niet ingevuld, maar de analist laat zich tegenover Het Laatste Nieuws wel uit over de mogelijke kanshebbers.

Degryse weet nog niet op wie hij moet stemmen. “Ik vind het een heel moeilijke. Die mannen van Union zullen veel stemmen krijgen, Undav en Vanzeir, en dan heb je het trio van Club: Vanaken, Lang, en De Ketelaere. Vanaken was na de zomer misschien wel de meest regelmatige van de drie. Met de Rode Duivels haalde hij een niveau dat we met z'n allen niet hadden verwacht.”

Ook Noa Lang en Charles De Ketelaere zijn kanshebbers. “In september was ik overtuigd dat Lang de Gouden Schoen zou winnen, maar daarna is hij twee maanden stilgevallen. Het is pas nu dat Noa'tje weer boven water komt. En toch denk ik dat zijn maniertjes hem stemmen zullen kosten. Dan geloof ik meer in De Ketelaere om de grootste stemmenpakker te zijn van Club in de tweede ronde.”

Degryse vindt ook dat Tarik Tissoudali van KAA Gent moet worden genoemd. “Ik denk ineens aan een naam die puur naar kwaliteit eigenlijk zou moeten kunnen meedingen om de Gouden Schoen. Tissoudali. Was hij in de eerste maanden een stuk efficiënter geweest, dan was hij nu ook een kandidaat om zeer hoog te eindigen in de tweede stemronde.”

Het wordt een spannende editie. “Wie dan uiteindelijk de Gouden Schoen wint...? Het wordt een close call, zoals dat heet. Ik zou het echt niet kunnen voorspellen. De eerste stemronde zal gedomineerd worden door de jongens van Racing Genk: Onuachu en Ito. Gaan die van Club er nog over geraken in de tweede stemronde? Om eens een cliché te gebruiken: het wordt de spannendste editie ooit.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws