Geen fans in Belgische voetbalstadions? Pro League komt met duidelijke reactie

Geen fans in Belgische voetbalstadions? Pro League komt met duidelijke reactie

02-12-2021 21:06
13

Krijgen we nog Belgisch voetbal te zien dit kalenderjaar? Het GEMS adviseert alvast om outdoorevenementen te schrappen. Dat zien de voetbalfans niet zitten, maar ook de Pro League niet.

Officieel is het nog niet, daar moet vrijdag nog over beslist worden. Toch is het duidelijk dat de Pro League die adviezen liever niet ziet bekrachtigd worden. Het wil blijven voetballen en dan ook mét publiek.

"De voorbije maanden hebben wij permanent en constructief met de verschillende overheden samengewerkt", klinkt het vanuit de Pro League tegenover Het Nieuwsblad. "Een voetbalwedstrijd bijwonen in de tribunes gebeurt in een veilige omgeving, dat wordt ook bevestigd door wetenschappelijke studies", klinkt het.

Volgens de Pro League zou een verbod op fans in de tribunes ook voor financiële drama's zorgen bij enkele Belgische clubs. "Het is geen geheim dat wedstrijden achter gesloten deuren een enorme financiële klap zouden betekenen voor onze clubs, die bovendien nog steeds kampen met de gevolgen van de lege tribunes vorig seizoen", geeft men nog aan.

"Dit heeft een zware impact op de activiteiten en werkgelegenheid bij onze clubs. We hopen dat het constructieve overleg en het vertrouwen van de voorbije maanden helpt om de tribunes open te houden. Zo kunnen we ook in deze moeilijke tijden ontspanning blijven voorzien voor de fans", besluit men.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie