Mertens moet wachten op contractverlenging bij Napoli: 'Een lager loon'

Mertens moet wachten op contractverlenging bij Napoli: 'Een lager loon'

Gepubliceerd: donderdag 2 december 2021 om 20:48do 02-12-2021 om 20:48

Laatste update: donderdag 2 december 2021 om 20:50do 02-12-2021 om 20:50

Het is nog steeds niet duidelijk of Dries Mertens bij Napoli zal blijven. De 34-jarige Rode Duivel hoopt zelf van wel, maar in Italië zijn er twijfels over Napoli dat zelf ook ziet zitten.

Mertens heeft een aflopend contract bij Napoli, maar door een clausule kan dat met één jaar verlengd worden. De vraag is echter of Napoli dat ook zal doen. Maurizio Nicita, journalist bij La Gazzetta dello Sport, denkt van niet. "Het kan verlengd worden voor één jaar aan dezelfde voorwaarden, 4,8 miljoen euro netto per jaar. Dat bedrag willen ze niet meer betalen", geeft hij aan bij Sporza.

Door de coronapandemie heeft Napoli heeft financieel niet al te breed meer en wil men dan ook van enkele dure contracten af. Mertens is niet de enige. "Er zijn ook problemen rond de eventuele contractverlenging van Lorenzo Insigne, ook al een boegbeeld. De club wil zijn salaris verlagen, maar er is nog geen akkoord. Die afroming kan een probleem worden."

Mertens lijkt dus niet zeker te zijn van zijn toekomst en zal nog even moeten wachten. "Ik verwacht dat er voor de lente geen oplossingen zullen zijn", geeft Nicita nog mee. Dat Mertens al 34 jaar oud is, mag dan weer geen probleem vormen. "Zeker als hij zo blijft spelen", besluit Nicita.

Na een moeilijk seizoensbegin heeft Mertens zich weer helemaal in de gratie gespeeld. Hij was dit seizoen goed voor vijf doelpunten in twaalf partijen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws