Ik had andere reactie verwacht, Vormer moest die bom ontmantelen

"Ik had andere reactie verwacht, Vormer moest die bom ontmantelen"

Gepubliceerd: vrijdag 26 november 2021 om 11:00vr 26-11-2021 om 11:00

Ruud Vormer (33) is de laatste weken niet meer zeker van zijn plaats bij Club Brugge. Dennis van Wijk had gehoopt op een statement van zijn landgenoot. Hij moet kwalijke geruchten over de kleedkamer nu de kop indrukken. 

"Ik had van Vormer verwacht dat hij na die goeie jaren met Clement misschien een statement zou hebben gegeven", vertelt Van Wijk bij Sporza. "Dat heeft hij niet gedaan. Dat heeft te maken met winnaarsmentaliteit en het ego van een topsporter, maar ik zou als trainer graag gehad hebben dat je na twee succesvolle jaren uit de wind wordt gezet, ja."

Vormer moet zijn trainer nu openlijk steunen, vindt Van Wijk. "Ik had een andere reactie van Ruud verwacht. Je moet in alle omstandigheden loyaal zijn. Misschien is hij dat, maar je moet de geruchtenstroom de kop indrukken. Ze hebben er bij Club allemaal - spelers, staf en directie - baat bij dat het kalm blijft in de kleedkamer. En Vormer moest die bom ontmantelen."

Woensdag kreeg Vormer zelfs geen invalbeurt tegen RB Leipzig, een match die met 0-5 werd verloren. Vorige week mocht hij wel nog opdraven in de ook al verloren wedstrijd tegen KV Mechelen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Had Vormer moeten spelen tegen Leipzig?

Ja
76%
Nee
24%
(365 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws